Bosch e-bike
Krachtig en robuust
Moeiteloos fietsen met de krachtige en robuuste Bosch middenmotor. Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft elke fiets met een Bosch middenmotor een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De krachtige robuuste Bosch middenmotor is ideaal voor zowel de dagelijkse tocht als op lange afstanden. Met een koppel van 48 Nm tot maximaal 60 Nm ondersteunt hij niet alleen op vlak, maar ook op heuvelachtig terrein.
Shimano steps ebike
Moeiteloos fietsen met de lichte en krachtige Shimano Steps middenmotor. Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft elke fiets met een Steps middenmotor een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De lichte, krachtige Steps middenmotor is ideaal voor zowel de dagelijkse tocht als op lange afstanden. Met een koppel van maximaal 50 Nm ondersteunt hij niet alleen op vlak, maar ook op heuvelachtig terrein. Fietsen met een Steps middenmotor beschikken over een Start mode en schakelt dus automatisch terug wanneer je stopt.
Bafang voorwielmotor
Moeiteloos fietsen met de lichte en krachtige Bafang voorwielmotor. Hij is klein, licht van gewicht, zeer efficiënt en zeer stil. Deze motor leen zich dan ook uitstekend voor het stadsverkeer.
Door de plaatsing in het voorwiel is de motor onopvallend en geeft de fiets een stijlvol design.

 


* Verschil in rotatie en trapkrachtsensor

Elk  elektrisch systeem heeft een snelheidssensor die, zoals gezegd, meet hoe snel er wordt gereden. Verder wordt het rijgedrag bepaald door een rotatiesensor of een trapkrachtsensor afhankelijk van het model. Het systeem met rotatiesensor werkt heel simpel. Zodra je (vooruit) trapt, geeft de sensor een seintje door aan de motor. Dit voel je direct aan de ondersteuning die je ontvangt. Het maakt niet uit hoe hard je trapt, de ondersteuning werkt altijd.
De rotatiesensor zorgt voor:
1. Grote betrouwbaarheid (door z’n eenvoud)
2. Juiste ondersteuning in situaties waarbij wel wordt getrapt, maar weinig kracht wordt gezet op de pedalen
3. Veiligheid. De rotatiesensor detecteert of vooruit of achteruit wordt getrapt. Hierdoor zal de ondersteuning in geval van pedalen stilhouden of terugtrappen direct en betrouwbaar worden afgeschakeld.

Bij de trapkrachtsensor bepaalt de kracht die je op de pedalen uitvoert de mate dat de motor ondersteunt wordt. Eigenlijk net als op de gewone fiets, maar dan met een beetje hulp! De trapkrachtsensor zorgt voor een zeer natuurlijke fietsbeleving door het meten van de trapkracht.