Actieradius van een elektrische fiets

De actieradius van uw elektrische fiets is de afstand die u met één volle accu kunt fietsen.
De actieradius wordt o.a. bepaald door de accu, het fietsgedrag van de berijder en de motor.
Verder bent u altijd afhankelijk van bijvoorbeeld de weersomstandigheden .

Wij leggen u graag uit waar u rekening mee moet houden, zodat u zo ver mogelijk kunt fietsen met uw e-bike en niet met een lege accu komt te staan.
Zelf kunt u ook zorgen voor een zo groot mogelijke actieradius. U kunt dit o.a. doen door goed te schakelen.
Met een auto of gewone fiets rijdt u ook niet weg in de 5e versnelling, dus doe dit met een elektrische fiets ook niet. Dit kost de motor onnodig veel energie en kracht.
Houd ook rekening met de ondersteuningsstand. Rijd niet standaard met de hoogste elektrische stand als u dit niet nodig heeft en gebruik de eventuele gashendel sporadisch bij zeer steile heuvels.


Mocht u veel ondersteuning nodig hebben bij het fietsen, houd daar dan zeker rekening mee tijdens het kiezen van het aantal Wh van de accu.
Als uw bandenspanning op orde is dan ondervindt de fiets niet veel weerstand van het rollen over het wegdek. Ook dit zorgt ervoor dat u met een volle accu zoveel mogelijk kilometers kunt afleggen.

Diverse testen laten zien dat u met de juiste bandenspanning wel tot 30% actieradius kunt winnen.
Alle invloeden die zorgen voor meer weerstand tijdens het fietsen, zorgen voor een verminderde actieradius. Tegenwind is bijvoorbeeld iets wat ervoor zorgt dat de motor meer kracht moet leveren om de fiets vooruit te laten gaan. Op een hobbelig wegdek ondervindt de fiets(band) meer weerstand dan op glad asfalt. Hierdoor kost het de motor meer energie om het gewenste aantal kilometers per uur te behouden.
Samenvattend kunnen we stellen dat er actieradiusfactoren zijn die u zelf kunt beïnvloeden en factoren die buiten uw macht liggen.

 

Lees meer: actieradius van een elektrische fiets in het algemeen

Bosch e-bike
Krachtig en robuust
Moeiteloos fietsen met de krachtige en robuuste Bosch middenmotor. Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft elke fiets met een Bosch middenmotor een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De krachtige robuuste Bosch middenmotor is ideaal voor zowel de dagelijkse tocht als op lange afstanden. Met een koppel van 48 Nm tot maximaal 60 Nm ondersteunt hij niet alleen op vlak, maar ook op heuvelachtig terrein.
Shimano steps ebike
Moeiteloos fietsen met de lichte en krachtige Shimano Steps middenmotor. Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft elke fiets met een Steps middenmotor een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De lichte, krachtige Steps middenmotor is ideaal voor zowel de dagelijkse tocht als op lange afstanden. Met een koppel van maximaal 50 Nm ondersteunt hij niet alleen op vlak, maar ook op heuvelachtig terrein. Fietsen met een Steps middenmotor beschikken over een Start mode en schakelt dus automatisch terug wanneer je stopt.
Bafang voorwielmotor
Moeiteloos fietsen met de lichte en krachtige Bafang voorwielmotor. Hij is klein, licht van gewicht, zeer efficiënt en zeer stil. Deze motor leen zich dan ook uitstekend voor het stadsverkeer.
Door de plaatsing in het voorwiel is de motor onopvallend en geeft de fiets een stijlvol design.

 

Lees meer: diverse systemen bafang/bosch/shimano/ecomo

Op een elektrische fiets zit standaard een display. Zo zie je in één oogopslag hoe ver je gefietst hebt, hoe ver je nog kan fietsen en hoe snel je fietst. En dat is lang niet alles. Met sommige displays kan je eenvoudig navigeren of zelfs je smartphone opladen.
Shimano Steps display
Het standaard display bij jouw Shimano Steps middenmotor zit in het midden van het stuur. De compacte fietscomputer van Shimano Steps heeft een gemakkelijk afleesbaar display met groot contrast. Altijd inzicht in je snelheid, kilometers, ondersteuningsniveau en actieradius. Gemakkelijk en veilig te bedienen met je handvatten.
High: krachtige ondersteuning voor maximale boost
Normal: geleidelijke ondersteuning voor een sportieve rit
Eco: lage ondersteuning, maar maximaal bereik
Off: geen ondersteuning, maar display blijft belangrijke informatie geven.

Bosch Intuvia display
Het overzichtelijke middendisplay van de Bosch middenmotor bedien je eenvoudig met je handvat. Zo hoef je je handen niet te verplaatsen tijdens het bedienen. Het LCD scherm zorgt ervoor dat je altijd duidelijk je snelheid, afstand, rijtijd en actuele actieradius kunt aflezen. Fietsen met Bosch Intuvia display hebben 4 rijmodi: Turbo, Sport, Tour en Eco.
Turbo: directe en maximaal krachtige ondersteuning tot aan de hoogste trapfrequenties voor sportief rijden
Sport: onmiddellijke, krachtige ondersteuning voor terrein en stad
Tour: gelijkmatige ondersteuning voor lange ritten
Eco: effectieve, zachte ondersteuning.

Lees meer: diverse displays voor diverse systemen